Vraag en antwoord


Vraag 1: Waarom moet ik steeds vanaf dezelfde PC de typecursus gebruiken?

Antwoord: De gegevens van de gebruikers zoals namen, punten en lesniveaus worden op de harde schijf opgeslagen. Zo kan b.v. pas nadat de eerste test goed is gemaakt gestart worden met les 2, enz. Als er gewisseld wordt van PC zijn deze gegevens niet meer beschikbaar. Daarom kan er niet gewisseld worden van PC.


Vraag 2: Vanaf welke leeftijd is de typecursus geschikt?
Antwoord: Doelgroep is 8 tot 12 jaar maar de typecursus kan ook door volwassenen worden gevolgd.
Het taalgebruik, uitleg en woorden om te typen, is wat meer op kinderen gericht, maar het resultaat is voor iedereen hetzelfde: leren blind-typen met 10 vingers.
U kunt gerust deelnemen aan de cursus.
Probeer eventueel een gratis oefenles op de website, via menupunt Demoversie.

Vraag 3: Hebben de kinderen begeleiding nodig?

Antwoord: Alleen als het programma voor de eerste keer wordt opgestart. Dan moeten gebruikersnamen e.d. worden aangemaakt en wat algemene instructies (2 schermen) worden doorgelezen. Het is verstandig om dit zelf ook mee door te nemen om te begrijpen hoe de cursus in elkaar steekt.
Alle lessen zijn op dezelfde manier opgebouwd en beginnen met een korte, duidelijke uitleg met een plaatje. Als dit wordt gelezen is er geen verdere uitleg of begeleiding meer nodig.

Vraag 4: Is de cursus ook geschikt voor een Belgisch AZERTY-toetsenbord?

Antwoord: Helaas: Nee. De cursus is gemaakt voor het QWERTY-toetsenbord.

Vraag 5: kan ik deze cursus op meerdere computers doen, bv ook op mijn werk zodat ik daar kan oefenen en ook thuis?

Antwoord: De cursus is in principe overal te volgen. Er is echter 1 beperking. Als je bv op de eerste pc bij les 3 bent gebleven en je start de cursus op een andere pc, dan begint de cursus weer bij les 1. Je kunt niet kiezen om verder te gaan bij les 3. Je moet voor de testen van les 1 en 2 eerst een voldoende scoren, voordat je met les 3 verder kunt. De vorderingen worden steeds op de lokale PC opgeslagen.


Vraag 6: De typecursus onthoudt de gebruikers niet, zodat je telkens weer vooraan moet beginnen. Wat moet ik doen?

Antwoord: Door de strenge instellingen van de microsoft internet expolorer gaat dit helaas soms niet goed. Installeer een andere browser, bij voorkeur Safari ( http://www.apple.com/nl/safari/download/ ). Als dit niet lukt, stuur ons dan een berichtje via het contactformulier en we zullen u verder helpen.
Heeft u nog vragen? Maak dan gebruik van het contactformulier menupunt Contact